Centre Loisirs Ardèche

Ontdek al onze activiteiten!

ALB Canoës maakt deel uit van het Centre Loisirs Ardèche in Vallon Pont d'Arc! Een groep die verschillende sport- en vrijetijdsactiviteiten aanbiedt om samen met familie of vrienden te doen!

ALB canoës STAAT TOT UW DIENST!
Alle nuttige informatie over de Ardèche

ONTDEK de Gorges
van de Ardèche!

De Gorges de l'Ardèche bevinden zicht tussen Vallon Pont d'Arc en Saint Martin d'Ardèche. Deze twee gemeenten liggen 35 kilometer van elkaar en zijn met elkaar via de kloven verbonden. Een weg parallel aan de Gorges verbindt de twee dorpen.

Het Syndicaat en Beheer van de Gorges de l'Ardèche is verantwoordelijk voor:

 • Het behoud van de kloven
 • Naleving van de huidige regelgeving
 • Wetenschappelijk toezicht op flora en fauna (natuurlijk erfgoed)
 • Onthaal van het publiek en informatie verstrekking
 • Voorlichting doormiddel van diverse educatieve activiteiten

BESCHERMING VAN HET NATUURGEBIED

Veel planten- en diersoorten zijn bewaard gebleven dankzij het natuurreservaat van de Ardèche:

 • Vogels: de aasgier, de havikarend, de slechtvalk, de rotszwaluw, de slangenarend.
 • Zoogdieren: otter, bever, genetkat
 • Verschillende soorten vleermuizen
 • Bomen: De Fenicische jeneverbes
 • Verschillende soorten planten (zie de Botanische Vereniging van de Ardèche)
 • Reptielen en amfibieën: de aspisadder, Girondische gladde slang, de gevlekte salamander, de parelhagedis, de watersalamander, de Montpellier slang.

DE GEMEENTE VAN VALLON PONT D'ARC

Vallon Pont d'Arc is een gemeente van de Ardèche en telt ongeveer 2000 inwoners en een oppervlakte van 30 km2. Het maakt deel uit van de onderlinge gemeenschap van de Gorges de l'Ardèche en is één van de toegangspoorten tot de Gorges de l'Ardèche, de andere entree begint in het tegenovergestelde dorp, Saint Martin d'Ardèche.

Vallon Pont d'Arc is één van de meest toeristische hotspots van het gebied en kent de grootste toename van toeristen van de regio in de zomer.

ARDÈCHE DE NATUURLIJKE BRUG PONT D'ARC

Onder de emblematische plaatsen van de Ardèche is de Pont d'Arc erg bekend. Deze natuurlijke brug, van ongeveer 60 meter lang en met een hoogte van 55 meter, loopt over de Ardèche. Gelegen op ongeveer 5 kilometer van het dorp Vallon Pont d'Arc, is dit natuurlijk monument met de auto bereikbaar en zichtbaar vanaf de weg.

Vaak aangeduid als de "natuurlijke toegangspoort van de Gorges de l'Ardèche", wordt het beschouwd als het startpunt van de kloven die in Saint Martin d'Ardèche eindigen. Een aanzienlijk deel van het toerisme van de Ardèche is dankzij de Pont d'Arc, één van de emblemen van dit gebied.

De Pont d'Arc is ook één van de getuigen van geologische formaties en hun origine.

DE GROT VAN DE PONT D'ARC

Ook bekend als de Combe d'Arc Grot (de naam van de plaats), de Grot van de Pont d'Arc is een Paleolithische grot en is geschat op meer dan 30.000 jaar voor Christus. Een van de oudst bekende getuigenissen tot nu toe, het bevat talloze tekeningen van dieren die zowel door onze voorouders geschilderd als gebeeldhouwd zijn.

De finesse van deze tekeningen is een bewijs van het Paleolithisch tijdperk, wat de veronderstelling in twijfel trekt dat kunst geleidelijk is geëvolueerd in de prehistorie.

Ga voor meer informatie naar de officiële website van de Grot van de Pont d'Arc.

EEN UITZONDERLIJKE GEOLOGISCHE SITE

De zomerse toeristische activiteiten maken dit gebied uitzonderlijk:

 • De kalksteen geologische vormingen van het gebied
 • Wildwatersporten zoals kanoën, kajakken, canyoning
 • Speleologie
 • De toeristische tour van de grotten (grotten en kloven)

MEER WETEN...

Als je meer wil weten over de geologische bijzonderheden van de Gorges de l'Ardèche en het Ruoms-gebied bij Vallon Pont d'Arc, bezoek dan de site van de Geologische Gemeenschap van de Ardèche (société Géologique de l’Ardèche).

DE AFDALING VAN DE ARDÈCHE PER KANO

Een van de hoofdactiviteiten van de regio is de afdaling van de Gorges de l'Ardèche per kano en kajak. Ben je ook een sportieveling en wil je genieten van een leuk en avontuurlijk moment zonder gevaar, dan is deze afdaling de ideale activiteit.

De Ardèche staat vrij laag maar biedt toch genoeg water en diepte (je kan niet staan) om alle stroomversnellingen te ontdekken. De rivier de Ardèche in de Gorges de l'Ardèche zorgt dat je kanoën of kajakken zonder enig gevaar kan ontdekken. Een ideale vakantieactiviteit samen met je partner, familie of vrienden.

Gestion des Cookies
En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies pour améliorer le fonctionnement du site et réaliser des statistiques de visites. Vous pouvez à tout moment modifier votre choix depuis notre page dédiée.
En savoir plus & personnaliser mes choix
Oups ...
Erreur