Centre Loisirs Ardèche

Ontdek al onze activiteiten!

ALB Canoës maakt deel uit van het Centre Loisirs Ardèche in Vallon Pont d'Arc! Een groep die verschillende sport- en vrijetijdsactiviteiten aanbiedt om samen met familie of vrienden te doen!

ALB canoës BEANTWOORDT AL JE VRAGEN
Voor een leuke tocht op de Ardèche in alle rust!

HELP & TIPS

ALB canoës

Om je afdaling van de Ardèche goed voor te bereiden, geeft ALB Canoës je een paar tips! Leuke momenten zonder gevaar!

Wie kan een afdaling van de Ardèche doen?

Iedereen die ouder is dan 7 jaar en kan zwemmen mag de afdaling van de Ardèche doen. Het is wel noodzakelijk dat minderjarigen door een ouder of een instructeur begeleidt worden.

Zijn er gevaren tijdens de afdalingen?

Zolang de essentiële veiligheidsregels gerespecteerd worden, is de afdaling van de Ardèche absoluut veilig: het is noodzakelijk om tijdens de kanotocht altijd een reddingsvest te dragen. Denk na voordat je in het water springt of duikt. Bekijk en kies een traject voordat je met de boot een stroomversnellingen in gaat.

Ongeacht de rivier is het echter belangrijk om je kennis te gebruiken om potentiële risico's te berekenen, rekening houdend met alle aanbevolen veiligheidsrichtlijnen.

Zijn de stroomversnellingen van de Ardèche echt snel?

De langste route van 36 km van de Ardèche heeft in totaal 11 stroomversnellingen. Onder deze stroomversnellingen hebben er een paar echt al je aandacht nodig om je boot niet te kapseizen en in het water te vallen.

Het wordt aanbevolen om de inleidende briefing van de instructeurs voor vertrek zorgvuldig te volgen, informatie over de stroomversnellingen van de Ardèche is ook beschikbaar op onze website.

Wat voor een kleding moet ik dragen?

 • Shorts, T-shirt en badpak/zwembroek
 • Windjas of swimsuit (ook bij ons te lenen), afhankelijk van het weer
 • Geschikte schoenen
 • Geen slippers, die kan je makkelijk verliezen
 • Pet of hoed
 • Zonnebrandcrème (de zon spiegelt weer op water)
 • Zonnebril (met koord)
 • Voor mensen die een bril dragen is het het beste om een oud paar te dragen
 • Droge kleding voor na de kanotocht
 • Een picknick
 • Minstens 1,5 liter water
 • Een vuilniszak voor al je afval, die kan je daarna bij de aankomst in de prullenbak doek
 • NNeem geen waardevolle spullen mee!

Staat het water hoog genoeg om te varen?

Er is altijd water in de rivier de Ardèche want het waterniveau wordt geregeld door de Elektra-dam, die stroomopwaarts ligt. Van april tot september wordt het niveau meestal constant gehandhaafd tijdens de zomerperiode.

Meer informatie over de stromingen en het waterniveau van de Ardèche kan je elk gewenst moment bekijken door de website Vigicrues te bezoeken, van het ministerie van Ecologie en Duurzame Ontwikkeling.

Hoe verloopt een afdaling?

Kom eerst naar het paviljoen van ALB Canoës in Saint Martin d'Ardèche: wij hebben een grote parkeerplaats waar je je voertuig makkelijk kan parkeren. Ga dan naar de receptie met je online boekingsvoucher of om direct ter plaatse je kano te reserveren. En wij doen de rest!

Wij leggen je alles uit. Van omstandigheden en oriëntatiepunten tot veiligheid op de rivier, en daarna nemen we je mee naar de respectieve pier van jouw kanotocht.

Na een initiatie en uitleg over hoe je het best kan varen, krijg je van ons je complete uitrusting, peddel en je boot. Vervolgens kan je heerlijk van het water genieten, let wel even op dat je op de afgesproken tijd aankomt. Zodra je bij de afgesproken pier aankomt, brengen wij je met onze bussen weer naar ons paviljoen waar je je auto kan ophalen.

Welk materiaal wordt door ALB Canoës verzorgd?

Je mag kiezen uit een kano of kajak, evenals een dubbele asymmetrische peddel met verschillende oriëntatie, een waterdichte ton van 25 of 55 liter met handgrepen en deksel van pehd-voedselkwaliteit zodat jouw spullen, picknick- en reservekleding (enz.) goed beschermd blijven. Om waterdichtheid te garanderen, moet het deksel goed op de ton geschroefd worden voordat je met de boot vertrekt!

Hoe vind ik de aankomstpunten (pier)?

De pieren van aankomst van de afdalingen zijn zeer gemakkelijk herkenbaar. Je zak een grote betonnen weg zien die in het water loopt waarop de boten, voertuigen en aanhangwagens van verschillende huurders aanwezig zijn. Onze bussen bevinden zich meestal aan het begin van elke aankomst pier. De borden "ALB Canoës is hier!" en onze chauffeurs zullen je uitnodigen om te stoppen.

Wat zijn de dienstregelingen van de pendeldienst?

Vertrektijden staan vast: om 8.00 uur voor de afdalingen van 24 en 32 km, en 10.00 uur voor afdalingen van 8 km, 12 km, 32 km en 36 km over 2 dagen. 

De pendeldienst voor de terugreis hebben geen vaste tijden, dit wordt ook tijdens de briefing uitgelegd. Vertrek is afhankelijk van de aankomst van klanten bij de pieren.

Bij aankomst wordt de incheck bij de ALB Canoës-chauffeur gedaan en zal hij de namen omroepen wanneer hij vertrekt. Wanneer de bussen vol zijn en de trailers geladen met de boten, zullen de bussen de pier verlaten.

Zijn honden toegestaan op kano's of kajaks?

Onze trouwe metgezellen zijn welkom, buiten het natuurgebied, op voorwaarde dat ze het baasje er op let en anderen respecteert, er is altijd wel een plekje vrij op de kano.

Bivak in de Kloven

Wat bedoelen jullie met een bivak in de Gorges de l'Ardèche?

Bivakkeren is een overnachting in de natuur. Een bivak vereist vaak het gebruik van een tent, maar een kan ook prima onder de sterrenhemel plaatsvinden, gewoon met een slaapzak. Bivakkeren wordt in de Ardèche bijna overal verboden, dan niet valt het onder strenge regels.

De redenen waarom bivak ten strengste verboden is in het hele nationale natuurreservaat van de Gorges de l'Ardèche, is dat omdat het een aard is van aanzienlijke verstoringen voor de natuurlijke omgeving, zoals lawaai, kampvuur, afval, het vertrappen van beschermde planten... zonder het nog maar te hebben over het feit dat het mensen een risico doen lopen(bosbrand, overstroming van de Ardèche).

Waar liggen deze erkende en toegestane bivakplekken?

In het hart van de Gorges de l'Ardèche zijn in begin de jaren 80 twee voormalige boerderijen werden opgericht voor mensen die in het natuurreservaat willen overnachten toe te staan.

De grootste en minst bezochte bivak is het bivak van Gaud dat op een derde van de tocht ligt. Voor wandelaars is het Gournier bivak aan te raden, dit bivak ligt halverwege de afdaling. Deze bivakruimtes, hoewel met een basiscomfort (koude douches, sanitair, collectieve barbecues met kolen ter plekke, drinkwater, tafels, noodpost) bieden zeer goede verblijfsvoorwaarden in de open natuur. Respect voor de stilte en rust van de plaats is belangrijk.

Hoe boek ik bivakplaatsen?

In het reserveringscentrum te Vallon Pont d'Arc kan je je bivakplekken reserveren. Het centrum ligt aan het begin van de toeristische route van de Gorges de l'Ardèche, aan de rotonde van de kloven.

ALB Canoës reserveringen

Wat zijn de verschillende prijscategorieën?

Iedereen die ouder is dan 13 jaar geldt als volwassene. De Kinderprijs geldt voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Kinderen in het midden van een kano, tussen de twee normale plaatsen, zitten op de 3e plaats en gelden als Kinderprijs. Groepen van 10 tot 20 personen genieten van korting dankzij de groepsprijs. Ten slotte biedt de internetprijs een speciale korting voor internetgebruikers die hun kano online boeken en met een bankkaart online betalen.

Ter plaatse of online boeken?

Wanneer je een kano boekt in ons verkooppunt te Saint martin d'Ardèche, wordt het basistarief toegepast. Als je ervoor kiest om je kano online te boeken en je de betaling met een bankkaart doet dan heb je twee opties: je doet een aanbetaling van 50%, en betaald vervolgens resterende bedrag op het moment van de afdaling, of je doet een volledige betaling.

50% aanbetaling of volledige betaling?

Als je je reservering volledig met een bankkaart online betaalt, geldt het speciale internettarief en krijg je direct een leuke korting per persoon! Met ALB Canoës kan je geld besparen op je afdalingen!

Waarom hebben jullie een speciaal internettarief?

Onze dagelijkse organisatie is geoptimaliseerd dankzij deze kortingsboeking. We besparen tijd omdat we op jouw boeking kunnen anticiperen. En daarom kunnen wij ons beter wijden aan de diensten die we je garanderen. Wij vinden het logisch dat wij je direct laten genieten van de prijzen van onze afdalingen. Wij hebben er voordeel aan, dus jij ook!

Wat is de "normale plaats" en de "centrale plaats"?

De normale zitplaatsen zijn de twee plekken aan de voor- en achterkant van de kano. Deze plekken zijn voor bestemd voor twee volwassenen of een volwassene en een kind ouder dan 7 jaar.

De centrale plek bevindt zich tussen de twee normale zitplaatsen, maar heeft geen zitje. Deze plek kan dus worden bezet door een kind tussen de 7 en 12 jaar. Dit is een onconventionele plaats, maar kan erg handig zijn voor gezinnen en groepen, die genieten van een preferentieel tarief voor alle afdalingen (behalve afdalingen inclusief een bivak).

Onderonsje...

VOOR ALLE AUTO-SPORT FANS!

Komt Stéphane Sarrazin naar ALB Canoës?

Inderdaad, Stéphane Sarrazin komt regelmatig op bezoek bij ALB Canoës. De Franse en internationaal gerenommeerde piloot (WRC, Formule 1, Endurance, Formule E...), komt inderdaad uit de regio.

Stéphane bezoekt ons regelmatig om ons zijn verhalen te vertellen over zijn prestaties op wereldberoemde circuits! Ben je, net als wij, een echte fan van de autosport? Wij hebben getekende kaarten van onze favoriete chauffeur! Vraag naar een kaart met de handtekening van Stéphane en wij geven je er één!

Gestion des Cookies
En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies pour améliorer le fonctionnement du site et réaliser des statistiques de visites. Vous pouvez à tout moment modifier votre choix depuis notre page dédiée.
En savoir plus & personnaliser mes choix
Oups ...
Erreur